Jag är i grunden socionom och har arbetat med barn och deras familjer inom socialtjänsten. Jag har sedan läst vidare till samtalsterapeut på psykodynamisk grund samt till mindfulnessinstruktör och skrivterapeut.

År 2001 hamnade jag i en total utmattning efter heltidsarbete, tre barn och en självbild som sa att jag måste vara perfekt. Jag hade dåligt samvete för att jag inte kunde hämta barnen tidigare på dagen. På kvällen hade jag dåligt samvete för att jag inte var så driven på jobbet...

 

Detta ledde till en 2-årig sjukskrivning eftersom stressen gjorde mig riktigt sjuk. Erfarenheten gjorde att jag sedan utbildade mig till socionom och sedan dess har jag velat vända mig till människor på väg in i utmattning eller som försöker ta sig ur detta.

2015 råkade jag ut för en olycka och tog efter det en time-out på en ö i Thailand där jag bodde i ett halvår. Jag var i stort behov av att fundera över hur jag ville att min framtid skulle se ut. På ön fick jag den avskildhet jag behövde för att hitta tillbaka till mig själv och min egen röst, mina känslor, min intuition. Det blev startskottet till att säga upp mig, jobba halvtid och påbörja min psykoterapeututbildning.

Så...i nuläget kan du få hjälp med stressrådgivning, föräldrastöd, mindfulness-träning och olika former av skrivterapi på distans hos mig. Jag erbjuder även i form av online-kurser. Du kan läsa mer om tjänsterna i menyn överst på sidan. Jag tar emot dig som vill gå i samtalsterapi på plats i Stockholm och arbetar även som kurator via Mind Sthlm.

 

OM SUSANNE